Goede luchtkwaliteit door regelmatige reiniging & onderhoud


Een gezond binnenklimaat bevordert het comfort en de productiviteit. U kunt beroep doen op de Valoristen om zo’n klimaat te bereiken. We zorgen ervoor dat uw ventilatiesysteem in de meest hygiënische conditie verkeert dankzij de meest geavanceerde reinigingsmethoden. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht om uw luchtbehandelingssystemen of luchtgroep te reconditioneren. Dankzij onze uitgebreide audits met heldere rapportages weet u alles over de hygiënische staat van uw ventilatiesysteem.

Periodieke luchtmeting door een specialist


Soms is het waarneembaar als de luchtkwaliteit is afgenomen. De lucht is muf, benauwd of te droog. Wellicht ervaren mensen symptomen zoals hoofdpijnen en verlies van concentratie. Daarnaast kan schimmelvorming een gevolg zijn van een verslechterde luchtkwaliteit. Tegelijkertijd is een slechte luchtkwaliteit niet altijd waarneembaar, en wordt het soms pas ontdekt als het te laat is. De lucht is dan al zo lang van een dermate lage kwaliteit dat mensen hier hinder van ondervinden. Ons advies? Laat periodiek luchtmetingen uitvoeren door een ervaren specialist. Dankzij een luchtmeting kunt u een hoge standaard waarborgen.

Luchtmeting kantoor


Met een luchtmeting wordt de kwaliteit van de lucht vastgesteld. Dit doen we voor diverse plekken, waaronder kantoren. Binnen een kantoorpand werken veel mensen tegelijkertijd. Op sommige dagen kan het bijzonder druk zijn, wat invloed kan hebben op de luchtkwaliteit. De impact kan negatief zijn als er bijvoorbeeld problemen zijn met de ventilatie. Vooral in kleinere ruimtes kan dit snel problemen opleveren. Een luchtmeting in kantoor stelt ons in staat om de kwaliteit van de lucht vast te stellen en om te kijken wat mogelijke oplossingen voor dit probleem zijn. Wij voeren niet alleen de metingen uit, maar ook de oplossingen.

Welke factoren detecteren wij met een luchtmeter?


Voor diverse klanten kunnen wij lucht- en stofmetingen uitvoeren. Een luchtmeting voeren we uit met behulp van een speciale meter. Het bijzondere aan deze meter is dat het de diverse factoren kan detecteren die een (negatieve) invloed hebben op de algehele luchtkwaliteit. CO2 is hier een goed voorbeeld van. Mensen ademen zuurstof in en CO2 uit. Hoe meer CO2 er in de lucht is, hoe lager de luchtkwaliteit wordt ingeschat. Als veel mensen samen in een (kleine) ruimte te vinden zijn, neemt de luchtkwaliteit dus al snel af, tenzij er adequate maatregelen aanwezig zijn.
Ook verontreinigende stoffen kunnen gedetecteerd worden door onze meters. Dit kan leiden tot een vieze geur, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig kunnen onze meters deze stoffen alsnog detecteren, zelfs als het om ultrafijne stoffen gaat. Bij kleine deeltjes die lastig waar te nemen zijn, kunt u denken aan onder meer pollen, roet, micro-organismen, stof en SO2 (stikstofdioxide). Onze metingen vinden de probleempunten en pakken ze aan. Zo kunt u altijd genieten van lucht van een hoge kwaliteit.

Risico’s van een vervuild ventilatiesysteem


Naast de temperatuur en de vochtigheid zijn ook de snelheid en de kwaliteit van de lucht die uit het luchtbehandelingssysteem en luchtgroep komt, bepalend voor een goed binnenklimaat. Als u dit systeem goed onderhoudt, voorkomt u het zogenaamde ‘Sick Building Syndrome’, dat voor klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde ogen, duizeligheid en concentratieverlies zorgt. Een gezond binnenklimaat betekent minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit van uw medewerkers.

Camerainspectie van luchtkanalen en stofmeting


Ventilatiekanalen van luchtbehandelingssystemen kunnen in de loop van de jaren sterk vervuild raken. Stof, vuil en micro-organismen hechten zich aan de wanden van de kanalen en kunnen zo de werking van de installatie sterk doen afnemen. Daarnaast verslechtert de luchtkwaliteit binnen het pand aanzienlijk. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op gezondheidsklachten, een daling van de productiviteit en stijging van het ziekteverzuim.

Door middel van een robot met camera kunnen we onderzoeken of er sprake is van verontreiniging van de ventilatiekanalen en in welke mate. We voeren de inspectie uit via een steekproef binnen een aantal installatiedelen van het pand. Zo kunnen we een helder beeld vormen van de staat van de totale installatie.

Op basis van het gemaakte videomateriaal stelt uw Valorist een rapport op met zijn of haar bevindingen van de inspectie, inclusief aanbevelingen over de mogelijke vervolgstappen. De videobeelden ontvangt u samen met dit rapport. Tot slot voeren we ook een stofmeting uit volgens EN15780.

Air Kare: luchtmetingen en meer


Frisse lucht van een hoge kwaliteit: we realiseren ons niet hoe belangrijk het is, totdat we het niet hebben. Valor Services Group snapt als geen ander het belang van kwalitatief hoogwaardige lucht. Met behulp van onze luchtmetingen bieden we u inzicht, maar ook voor het oplossen van deze problemen bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij helpen u om uw luchtbehandelingssysteem te optimaliseren en te profiteren van schone en frisse lucht. Wij voeren bijvoorbeeld niet alleen stofmetingen uit, maar we maken uw pand ook stofvrij. Ook luchtkanalen en -groepen kunnen wij voor u reinigen. Zelfs het schoonmaken van een cleanroom is iets wat u aan ons kunt overlaten. Hierbij heeft u de mogelijkheid om een onderhoudscontract op maat af te stellen. Wij helpen klanten uit diverse branches. Ook uw onderneming kunnen wij verder helpen.

Luchtmeting in Nederland door Valor Services Group


Uw luchtmeting laat u uitvoeren door Valor Services Group. Dit doen wij door heel Nederland voor diverse opdrachtgevers: horecagelegenheden, kantoorpanden, openbare ruimtes, winkels, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, theaters, musea en meer. Onze ervaren specialisten beschikken over de beste luchtmeter van dit moment. Deze accurate en gevoelige toestellen zijn in staat om de kleinste deeltjes te vinden. We helpen u een diagnose te stellen en geven advies over hoe u dit het beste kunt oplossen. Het onderhoudsplan kan geoptimaliseerd worden, zodat altijd op het juiste moment uw luchtbehandelingssystemen worden gereinigd.

Neem contact met ons op voor meer info of voor een gratis en geheel vrijblijvende offerte. Wij tonen u waarmee we u kunnen helpen. Wij geven altijd snel antwoord.

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag een offerte aan

Bedankt! Je bericht werd goed ontvangen en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Via ons e-mailadres

info@valorservicesgroup.nl

Geïnteresseerd?

Vraag je offerte aan