Voordelen van een regelmatige reiniging en behandeling

Een gezond binnenklimaat bevordert het comfort en de productiviteit. Je kan beroep doen op de Valoristen om zo’n klimaat te bereiken. We zorgen ervoor dat je luchtbehandelingssysteem in de meest hygiënische conditie verkeert dankzij de meest geavanceerde reinigingsmethoden. Daarnaast kan je bij ons ook terecht om je luchtbehandelingssystemen te reconditioneren. Dankzij onze uitgebreide audits met heldere rapportages weet je alles over de hygiënische staat van je luchtbehandelingsinstallatie. 

Risico’s van een vervuild luchtbehandelingssysteem

Naast de temperatuur en de vochtigheid zijn ook de snelheid en de kwaliteit van de lucht die uit het luchtbehandelingssysteem komt, bepalend voor een goed binnenklimaat. Als je dit systeem goed onderhoudt, voorkom je het zogenaamde ‘Sick Building Syndrome’, dat klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde ogen, duizeligheid en concentratieverlies geeft. Een gezond binnenklimaat betekent minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit van je medewerkers.

Camera inspectie van luchtkanalen en stofmeting

Ventilatiekanalen van luchtbehandelingssystemen kunnen in de loop van de jaren sterk vervuild raken. Stof, vuil en micro-organismen hechten zich aan de wanden van de kanalen en kunnen zo de werking van de installatie sterk doen afnemen. Daarnaast verslechtert de luchtkwaliteit binnen het pand aanzienlijk. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op gezondheidsklachten, een daling van de productiviteit en stijging van het ziekteverzuim.

Door middel van een robot met camera kunnen we onderzoeken of er sprake is van verontreiniging van de ventilatiekanalen en in welke mate. We voeren de inspectie uit via een steekproef binnen een aantal installatiedelen van het pand. Zo kunnen we een helder beeld vormen van de staat van de totale installatie.

Op basis van het gemaakte videomateriaal stelt je Valorist een rapport op met zijn of haar bevindingen van de inspectie, inclusief aanbevelingen over de mogelijke vervolgstappen. De videobeelden ontvang je samen met dat rapport. Tot slot voeren we ook een stofmeting uit volgens EN15780.

Vraag een offerte aan

via ons contactformulier

via telefoon +31 (0) 73 623 76 66

via ons e-mailadres info@valorservicesgroup.nl

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?