Bij een stoffig kanaal zorgen wij voor de reiniging


We reinigen de luchtkanalen door middel van een roterende borstelmachine (al dan niet gekoppeld aan perslucht). Dankzij deze techniek borstelen we alle stofdeeltjes van de wanden van het kanaal weg bij de reiniging. De lucht brengt de stofdeeltjes met zich mee naar onze onderdrukunit zodat de deeltjes allemaal uit het kanaal verdwenen zijn nadat de reiniging heeft plaatsgevonden. Tot slot maken we ook de luchtbehandelingskasten en de extractie- en ventilatieroosters schoon. Een kanaalreiniging is niet compleet zonder ook de ventilatie op te schonen. Daarna maken we alles schoon met water en reinigingsmiddelen en vervangen we de luchtfilters. Op deze manier bieden we u een zeer grondige ventilatie- en kanaalreiniging en werken u en uw werknemers weer in een uitstekende luchtkwaliteit. Bij ons krijgt u:

• Een volledige reiniging van retour- en toevoerkanalen
• Een desinfectie van kanalen en luchtbehandelingskasten
• Een aangepast onderhoudsplan
• Een certificaat na reiniging

Waarom is het reinigen van luchtkanalen zo belangrijk?


Schimmels, virussen en andere bacteriën verzamelen zich in uw luchtkanalen, wat reinigen essentieel maakt. Door middel van een verneveling garanderen we u dat het kanaal voor 100% gereinigd wordt, net als de retour- en toevoerroosters. De desinfectie met gestabiliseerde waterstofperoxide is geurloos, kleurloos en neutraliseert nare geuren. Zo draagt het reinigen van ventilatiekanalen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en een aangenamer binnenklimaat. Dit is gezonder en comfortabeler voor iedereen binnen, werknemers en klanten bijvoorbeeld.

De ophoping van allergenen en ziekteverwekkers wordt tegengegaan door het reinigen van de ventilatie. Het risico op ziektes en allergische reacties neemt af. Dat is beter voor de gezondheid, maar het heeft ook een positief effect op de productiviteit van uw werknemers. Daarnaast kunnen dergelijke verontreinigingen de efficiëntie van uw luchtbehandelingssysteem aantasten. Dit leidt tot hogere energiekosten en operationele kosten. Het luchtkanaal reinigen zorgt ervoor dat de lucht weer beter kan stromen. Het systeem kan effectiever zijn werk doen. Bovendien draagt een luchtkanaal reinigen bij aan een langere levensduur van het systeem. Ophoping van vervuilingen wordt voorkomen, wat beschadigingen aan onderdelen tegengaat en de kosten van reparaties en vervanging vermindert.

Na de kanaalreiniging is uw ventilatie weer helemaal in orde. Mocht er onverhoopt ongedierte in uw kanaal zitten, kunnen wij zorgen voor bestrijding en reiniging. Als experts in ventilatie en kanaalreiniging zijn wij ook uw partner voor het schoonmaken van uw professionele afzuigkappen. Bijkomend voordeel van schoonmaakwerkzaamheden zoals het schoonmaken van luchtkanalen is dat het systeem weer voldoet aan de regelgeving die van toepassing kan zijn op bepaalde industrieën. Het schoonmaken van ventilatiekanalen voorkomt boetes en andere problemen. U waarborgt de kwaliteit van uw producten en diensten.

Ventilatiekanalen schoonmaken


Hierboven benoemden we al dat een stoffig luchtkanaal de kwaliteit van het binnenklimaat verslechtert, wat gezondheidsproblemen tot gevolg kan hebben. Helaas is dit een probleem dat vaker voorkomt. Specifieke gezondheidsproblemen en andere acute klachten zijn te linken aan het spenderen van tijd binnen een specifiek gebouw, waarbij er geen andere onderliggende oorzaken te vinden zijn. Een goed onderhouden systeem voorkomt dit. Gevolgen van een verontreinigd luchtkanaal zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, last van de ogen en moeite om te concentreren.

Luchtkanaal reinigen voor diverse bedrijven en organisaties


Het luchtkanaal reinigen is voor verschillende bedrijven uit diverse sectoren een optie. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden voor u op een rij:

Kantoorpanden
Binnen een kantoorpand of vergelijkbaar zakelijk gebouw werken mensen meerdere uren aan één stuk. Het kan hierbij gaan om een grote groep mensen. Dit draagt bij aan de ophoping van stof, allergenen en andere verontreinigingen in de luchtkanalen van het kantoorpand. In zulke situaties is de ventilatiekanalen schoonmaken de beste oplossing. Dit pakt de verontreinigingen aan en draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit. Bovendien zorgt u voor een gezondere werkomgeving. Dit zal het verzuim verminderen en draagt bij aan een verhoogde productiviteit. Het reinigen van ventilatiekanalen voor kantoorgebouwen kunt u overlaten aan Valor Services Group.

Industrie
Binnen diverse soorten industriële omgevingen ligt vervuiling van het ventilatiesysteem op de loer. Stof, roet en andere soorten verontreinigingen kunnen diverse vervelende gevolgen hebben. Blijft dit zich te veel ophopen, dan kan het zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Dit voorkomt u door het reinigen van de ventilatie aan ons over te laten. Wij zorgen ervoor dat de luchtkanalen weer schoon zijn en de lucht weer naar behoren kan stromen. Dit draagt bij aan een veiligere omgeving om in te werken, wat essentieel is voor industriële bedrijven.

Horecagelegenheden
Binnen horecagelegenheden met een eigen keuken, restaurants in het bijzonder, wordt vaak gebruik gemaakt van het luchtkanaal. Hiermee worden kookdampen en -geuren afgevoerd. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. In de luchtkanalen kunnen zich vet, vuil en andere verontreinigingen ophopen. Hierdoor verslechtert de luchtkwaliteit, wat een negatief effect kan hebben op de gezondheid en het comfort van gasten en werknemers. Bovendien is er een grotere kans op het ontstaan van brand. Dankzij het reinigen van ventilatiekanalen worden deze resten weggehaald en kan het ventilatiesysteem weer beter zijn werk doen. Het ventilatiesysteem laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf is daarom een must voor restaurants, cafés en dergelijke.

Zorginstellingen
Het schoonmaken van ventilatiekanalen pakt niet alleen opgehoopt vuil aan, maar ook bacteriën en andere ziekteverwekkers. Wij reinigen het kanaal 100% en desinfecteren het. Daarom is het ventilatiesysteem laten reinigen een aanrader voor zorginstellingen. Schone lucht is van groot belang voor onder meer ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Een slechtere luchtkwaliteit kan een negatief effect hebben op de gezondheid van patiënten en bezoekers. Het kan het herstel verlangzamen. Mochten er ziekteverwekkers achterblijven in de luchtkanalen, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Voorkom dergelijke problemen en laat uw gehele systeem reinigen door onze specialisten.

Winkels en openbare ruimtes
Binnen winkels en diverse soorten openbare ruimtes, bijvoorbeeld museums, is een goede luchtkwaliteit van groot belang. Dit zijn drukke plekken die door veel mensen bezocht worden. Door deze hoge doorstroom krijgen luchtkanalen sneller te maken met vervuiling. Voor een schone omgeving is het reinigen van deze kanalen van groot belang. Een hogere luchtkwaliteit draagt bij aan het comfort van de bezoeker. Dit vergroot de kans op meerdere bezoeken in de toekomst. Bovendien zorgt het voor een fijnere omgeving om in te werken voor uw collega’s.

Neem contact op voor schone lucht


Laat ons uw luchtkanalen reinigen en neem vandaag nog contact op met een van onze Valoristen via ons telefoonnummer +31 (0) 73 623 76 66 of door ons contactformulier in te vullen. Dankzij onze kanaalreiniging heeft u weer een goede ventilatie. Heeft u buiten de luchtkanalen ook last van stof? Dan kunnen wij uw werkplek ook stofvrij maken.  

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag een offerte aan

Bedankt! Je bericht werd goed ontvangen en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Via ons e-mailadres

info@valorservicesgroup.nl

Geïnteresseerd?

Vraag je offerte aan