Waarom de afzuigkap reinigen in de horeca zo belangrijk is?

De afzuigkap wordt dagelijks gebruikt en na verloop van tijd koekenvetdruppels zich aan op de schacht van je afzuigkap. Deze vetdruppels zijn licht ontvlambaar en dat in combinatie met de hoge temperaturen bij het koken, maakt duidelijk dat het reinigen van je afzuigkap in de horeca noodzakelijk is! In het geval van een brand zal de verzekeringsmaatschappij je bovendien vragen om de nodige certificaten voor te leggen waarmee je kan aantonen dat je afzuigkap door een externe firma tijdig werd gereinigd.

Hoe reinigen we je afzuigkap in je horeca zaak?

Wij reinigen afzuigkanalen en afzuigkappen op verschillende manieren. Eerst en vooral door een manuele reiniging. Hierbij spuiten wij een foam in, reinigen we daarna manueel met sponsjes, spoelen we alles na en maken we alles droog. Daarnaast werken we ook met hogedrukreiniging. We schuimen de afzuigkap in, schrobben met sponsjes en spoelen na met warm water onder hoge druk. Als de afzuigkap droog is, zetten we deze in de olie. Ook een biologische reiniging met Bio Vent behoort tot de opties. Je Valorist reinigt uiteraard ook de vetfilters en alle andere onderdelen van je afzuigkap. In functie van de situatie, zal hij/zij je de juiste aanbevelingen doen voor verdere reiniging. Heb je een afzuigkap met een toevoersysteem? Ook die kunnen wij onderhouden. Tot slot kan je ook op ons rekenen voor de reinigen van de luchtbehandelingskast, het luchtkanaal en het vervangen van filters.

Ga voor een nette en brandveilige keuken

Na de reiniging leveren we een certificaat af voor je brandverzekering. Als bedrijf in de horeca geniet je dus enkel van voordelen als je door onze Valoristen je afzuigkap laat reinigen. Vraag daarom snel om meer informatie over ons Kitchen Kare pakket of vraag om een offerte voor het reinigen van je afzuigkappen. Bel hiervoor naar +31 (0) 73 623 76 66.

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?