Waarom de afzuigkap reinigen in de horeca zo belangrijk is voor de brandveiligheid

Wanneer liet u voor het laatst uw afzuigkap schoonmaken? De afzuigkap gebruikt u dagelijks en na verloop van tijd hechten vetdruppels zich aan de schacht van uw afzuigkap. Deze druppels zijn licht ontvlambaar, wat in uw keuken leidt tot het nodige brandrisico. Dit is waarom het reinigen van uw afzuigkap noodzakelijk is. Bij brand zal de verzekeringsmaatschappij vragen om certificaten aan te tonen waaruit blijkt dat uw afzuigkap door een externe firma tijdig is onderhouden. Uw afzuigkap correct schoonmaken kunt u daarom niet zelf doen. Brandveiligheid is enorm belangrijk en daarom bestaan er certificaten voor het schoonmaken van uw afzuigkap.

Valor Services Group is uw partner voor het schoonmaken van uw afzuigkap in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Breda, 's Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Onze specialisten kunnen gelijktijdig ook uw afzuigkanaal reinigen. Onze specialisten zijn gecertificeerd, u bent daarom in goede handen als u uw afzuigkap in de horeca schoon laat maken door de specialisten van Valor Services Group.

Intake formulier reinigen afzuigkap

voor restaurant klanten

Intake formulier

Hoe reinigen we de afzuigkap in uw horecazaak?

Bij Valor Services Group gebruiken wij de beste methodes om uw afzuigkap te reinigen. Wanneer wij aan de slag gaan met het reinigen van uw afzuigkap in Breda, Tilburg of Eindhoven doen we dit op verschillende manieren:

Handmatige reiniging:
Hierbij schuimen we de afzuigkap in met chemicaliën, schrobben we alles af met sponsjes, spoelen we alles af, zuigen we overtollig water op met een waterzuiger en maken we ten slotte maken we alles droog. Als de afzuigkap droog is, zetten we deze in de olie.

Hogedrukreiniging:
Hierbij schuimen we de afzuigkap in met chemicaliën, schrobben we alles af met sponsjes en spoelen vervolgens na met warm water onder hoge druk. zuigen we overtollig water op met een waterzuiger en maken we ten slotte alles droog. Als de afzuigkap droog is, zetten we deze in de olie.

Reinigen vetfilters en extra werkzaamheden:

Uw Valorist reinigt uiteraard ook de vetfilters en alle andere onderdelen van uw afzuigkap. Afhankelijk van de situatie zal hij/zij de juiste aanbevelingen doen voor verdere reiniging. Tot slot kunt u op ons rekenen voor het reinigen van de luchtbehandelingskast, het luchtkanaal en het vervangen van de filters. Laat ons uw afzuigkap schoonmaken. U kunt bij ons ook terecht voor de dieptereiniging van de rest van uw keuken of het sanitair van uw firma.

Intake formulier reinigen afzuigkap

voor restaurant klanten

Intake formulier

Reinigen van uw afzuigkanaal

Onze Valoristen kunnen ook uw afzuigkanaal reinigen. Deze kanalen vervoeren de vervuilde lucht van uw afzuigkap. Door het ophopen van verontreiniging wordt de doorstroomopening van het afzuigkanaal kleiner. Wanneer er onvoldoende schoongemaakt wordt, kan deze doorstroomopening te klein worden. Te kleine doorstroomopeningen in het afzuigkanaal kunnen leiden tot brandgevaar en zijn daarom wettelijk verboden. Laat daarom uw afzuigkanaal altijd nakijken door een professional om er zeker van te zijn dat uw keuken veilig is. Of het gaat om een grootkeuken of een kleinere keuken, bij Valor Services Group hebben we de juiste methodes om uw afzuigkanaal te reinigen in de horeca.

Neem contact met ons op voor een brandveilige keuken

Zit uw horecabedrijf in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Breda, 's Hertogenbosch, Tilburg of Eindhoven en bent u op zoek naar een specialist in schoonmaken en reinigen? Onze Valoristen staan voor u klaar. Niet alleen maken wij uw afzuigkap schoon, wij leveren een certificaat af voor uw brandverzekering.

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag een offerte aan

Bedankt! Je bericht werd goed ontvangen en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Via ons e-mailadres

info@valorservicesgroup.nl

Geïnteresseerd?

Vraag je offerte aan