Koelcel reiniging ter bescherming van voedsel


Als koelcellen niet vaak genoeg gereinigd worden dan wel niet naar behoren worden schoongemaakt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Diverse verontreinigingen kunnen het voedsel aantasten en leiden tot bederf. Soms is dit zichtbaar, maar in specifieke gevallen is de besmetting niet met het blote oog te zien. In zulke situaties is er het gevaar dat besmette voedingswaren bij consumenten terechtkomen. Dit kan leiden tot heftige gezondheidsklachten, van voedselvergiftiging tot besmetting met bacteriën zoals salmonella, listeria en E. Coli. Een koelcel reiniging van een hoge kwaliteit gaat besmet voedsel en de verspreiding van ziekteverwekkers tegen.

Zelfs als een gebrekkige reiniging niet leidt tot besmet voedsel, kan de kwaliteit van het voedsel alsnog worden aangetast. Het kan minder goed smaken of vies ruiken. Consumenten zullen het door jou geleverde voedsel minder waarderen. Voedsel van een lagere kwaliteit leidt tot aantasting van de reputatie van uw onderneming. Dit is helemaal het geval als voedsel besmet is geraakt en mensen ziek maakt. In het slechtste geval kan dit al uw harde werk ongedaan maken. Bovendien kan het niet alleen het voedsel aantasten, maar ook de koelcel zelf. Het apparaat kan minder goed gaan functioneren en zelfs beschadigd raken. Laat daarom geregeld en grondig uw koelcel schoonmaken door ons.

Koelcel schoonmaken voor uiteenlopende bedrijven


Het reinigen van koeltorens, koelcellen en dergelijke is van groot belang voor diverse bedrijven uit verschillende sectoren. Het vaakst reinigen wij koelcellen voor bedrijven uit de voedingsindustrie. Hierbij kan gedacht worden aan ondernemingen binnen de AGF-sector, maar ook vleesverwerkers of zuivelfabrikanten. Onze ervaren specialisten weten precies wat nodig is om uw koelcel van top tot teen optimaal schoon te maken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van middelen die niet alleen de vriescel optimaal reinigen, maar die niet de voedingswaren kunnen aantasten. Hierdoor weet u zeker dat u de kwaliteit van voedingsmiddelen zoals vlees, vis, aardappelen, groente, fruit, gevogelte, zuivelproducten en meer kunt waarborgen.

De horeca is een sector die gerelateerd is aan de voedingsindustrie. Binnen deze gelegenheden is het nodig om grote hoeveelheden voedsel voor langere tijd op te slaan. Dit wordt gedaan om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Als eigenaar van een horecagelegenheid wilt u zeker weten dat u uw klanten vers, gezond en schoon voedsel kan aanbieden. Naast de voedingsindustrie maakt ook de farmaceutische industrie gebruik van koelcellen om medicijnen en vaccins op de juiste temperatuur te kunnen bewaren. Koelcellen worden ook gebruikt binnen de landbouw en de logistiek. Voor al deze sectoren geldt: een vriescel schoonmaken is de beste manier om problemen te voorkomen.

Welke stappen ondernemen we om uw koelcel te reinigen?


De Valorist gaat als volgt te werk om uw koelcel, koelkamer of koeltoren te reinigen:

• Pvc-verbindingsstukken uit elkaar zetten – indien niet bestaande of niet demonteerbaar, aanmaken van een snel verbindingsstuk.
• Demonteren van de beschermingspanelen of beschermroosters, elektrische isolatie van demotoren met behulp van een vochtigheidsbeschermer.
• Openen en/of demonteren van de condensatie-opvangbak.
• Aanbrengen door verstuiving van een reinigingsmiddel op de koude batterijen, de beschermingspanelen en roosters, de schroefbladen van de ventilatoren en de condensatiebakken.
• Reinigen van de afvoerbuizen door invoeging van een rotatiebuis.
• Spoelen van het geheel met water onder lage druk.
• Terugwinnen van het afvalwater door opzuiging en uitstoot in een daarvoor geschikt kanaal.
• Ontsmetten van de koude batterijen, roosters, beschermingspanelen en schroefbladen van de ventilatoren door verstuiving van een ontsmettende oplossing.
• Monteren van de verschillende elementen.
• Elektrische installaties opnieuw in gebruik stellen.
• Nazien van de goede werking van de installatie.
• Verzorgen van een certificaat dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Vriescel schoonmaken: Ideaal dankzij droogijsstralen


Wanneer men de vriescel wil schoonmaken en de verdampers wil ontdoen van ijsophoping, dient men traditioneel deze op een positieve temperatuur te brengen om te kunnen reinigen.
Dit proces is redelijk kostelijk omdat men de vriescel moet leegmaken, ontdooien en na de reiniging terug op vriestemperatuur brengen.
Dankzij onze droogijsstraaltechniek, kunnen we de verdampers en de koelcel reinigen zonder dat men deze op een positieve temperatuur moet brengen. Informeer u over droogijsstralen door onze Valoristen en op onze website.

Vriescel schoonmaken: een onderdeel van Kitchen Kare


Het reinigen van koelsystemen doen we voor diverse sectoren, waaronder horeca- en voedingsbedrijven. Hierbij kan de koelcel onderdeel uitmaken van de keuken. Is uw (groot)keuken toe aan een flinke onderhoudsbeurt? Onze Valoristen staan voor u klaar. Wij kunnen u verschillende diensten aanbieden. Zo bieden we u alles wat u nodig hebt op het gebied van grootkeuken onderhoud. Dit zorgt voor een schonere en veiligere werkomgeving, een verbeterde hygiëne, een gezondere werkvloer voor werknemers, een fijnere omgeving voor bezoekers en een langere levensduur van apparaten. Van een dieptereiniging van de keuken tot aan het schoonmaken van frituurbakwanden, vetafscheiders, afzuigkappen en brandblussystemen: wij doen het allemaal.

HACCP certificering


Dankzij al deze stappen bent u verzekerd van een grondige reiniging van uw koelcel. Uiteraard gaan we hierbij steeds te werk om de voedselveiligheid te garanderen volgens de voedselveiligheid in Nederland. Als u kiest voor ons Kitchen Kare pakket, komen we uw koelcel bovendien op regelmatige tijdstippen reinigen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om de hygiëne van uw koelruimtes. Wij helpen u om aan alle HACCP-normen te voldoen.

Waarom kiest u voor Valor Services Group?


Onze Valoristen beschikken over jarenlange ervaring als het gaat om het reinigen van koelcellen. Als geen ander weten zij wat nodig is voor een grondige schoonmaak. Ze beschikken over de juiste middelen en slaan geen vierkante millimeter van uw vriescel over. Van de wanden tot de vloer, van de condensor tot de verbindingsstukken: alleen een secure reiniging zorgt ervoor dat de hygiëne wordt gewaarborgd en de voedselveiligheid in orde is. Wij vinden de betrouwbare oplossing op maat die bij uw bedrijf past. Wilt u het reinigen van uw koelcellen overlaten aan onze Valoristen? Maak dan snel een afspraak door te bellen naar +31 (0) 73 623 76 66.

De Valoristen staan klaar om je te helpen!

Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag een offerte aan

Bedankt! Je bericht werd goed ontvangen en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Via ons e-mailadres

info@valorservicesgroup.nl

Geïnteresseerd?

Vraag je offerte aan